ул. "Черковна" №3, 2160 Трудовец, Община Ботевград тел: :+359 893615016 outrudovec@abv.bg
Тържествено откриване на новата учебна 2019-2020 година

По традиция, тържеството по откриването на новата учебна година започна в 9:00 ч. с издигането на знамето на Република България.

Отец Панайот извърши тържествен водосвет и отправи молитва за успехи и благополучие на всички ученици и учители.

Последва приветствено слово, отправено от Г-жа Илияна Марчовска, директор на ОУ „Любен Каравелов“. С пожелания за здраве и упоритост, тя призова учениците в родното училище: „Положете усилия, вложете сили и време, за да развиете своите способности, таланти и умения. Нека новата  учебна година ви донесе постижения, с които вашите родители да се гордеят!“.

Поздравителни адреси отправиха Г-жа Галинка Маринова, кмет на с.Трудовец; Г-жа Милена Дамянова, председател на комисията по образованието и науката; Г-н Иван Гавалюгов, кмет на община Ботевград , както и пенсионерите при клуб „Весел живот“, с. Трудовец.

Вдъхновяващо слово отправи и Г-жа Мариана Христова, родител дете в първи клас. Tя посъветва децата да не се страхуват от грешките, да са откровени, да споделят своето мнение, а  родителите да подкрепят своя ученик като изискват от него, като го напътстват и като му осигуряват здрава семейна среда.

Тази година родното училище отваря врати за 28 първокласници.