ул. "Черковна" №3, 2160 Трудовец, Община Ботевград тел: :+359 893615016 info-2300114@edu.mon.bg
150 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ

     Учениците от ОУ “Любен Каравелов“ – с. Трудовец, почетоха паметта на Апостола на Свободата – Васил Левски по повод 150 годишнината от гибелта му. С вълнуваща литературно-музикална програма най-малките ученици от училището, под ръководството на госпожите Нина Иванова и Малина Симеонова, декламираха стихове, посветени на живота и делото на безсмъртния Апостол.     

     Децата представиха и сценки от интересните превъплъщения на Левски. На тържеството звучаха и трогателни песни за великия българин.

     Директорът на училището - г-жа Илияна Марчовска и представител на родителския актив поздравиха организаторите на родолюбивото събитие, а всички присъстващи бяха изпълнени с гордост от изпълненията на малките патриоти.


     На 19 февруари 2023г. се навършват 150 г. от гибелта на Васил Левски – идеолог и стратег на вътрешната революционна организация и Апостол на българската свобода. По случай годишнината, учениците от пети клас, включени в клуб "Синема", под ръководството на г-жа Петя Семкова, в часовете по занимания по интереси, посетиха Исторически музей-Ботевград, където взеха дейно участие в различни занимания посветени на личността му. Направиха виртуално посещение на родната му къща, слушаха разкази за живота и делата му, както и за комитетската дейност в нашия край. В специални работни листи демонстрираха своите знания, решаваха интерактивна кръстословица, пасветена на Апостола. С емоционални изпълнения на стихове се включиха Гергана Е. Христова, Божидар В. Коцев, Ивана Х. Христова, които рецитираха откъс от одата „Левски” из цикъла „Епопея на забравените” от Иван Вазов, както и на стихотворението „Обесването на Васил Левски” от Христо Ботев в изпълнение на Александра П. Петрова.

     Благодарим на всички деца, които уважиха събитието, за което бяха поощрени.

Галерия снимки