ул. "Черковна" №3, 2160 Трудовец, Община Ботевград тел: :+359 893615016 info-2300114@edu.mon.bg
Световен ден за възпоменание на жертвите от ПТП

     Във връзка с отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 19 ноември, ОУ „Любен Каравелов ”, с. Трудовец организира редица инициативи:
     1. учениците от I до VII клас рисуваха на тема: „С очите си видях бедата” и направиха изложба от своите творби;
     2. малките ученици от I клас заедно със своя класен ръководител Ц. Филипова  подготвиха презентация по темата, която в днешния ден напомняше от училищните TV екрани да бъдем културни участници в движението, защото най-важната цел на всяко пътуване е успешното пристигане! 

     С отбелязването на този ден се цели акцентиране на вниманието на децата към причините, ситуациите и последствията при  пътнотранспортните произшествия. Учениците от III и IV клас на ОУ „Любен Каравелов“, с. Трудовец пресъздадоха в своите рисунки ситуации на пътя. 

     Проведе се разговор, като акцентът беше за отговорността на всеки като участник в движението по пътищата. Забавляваха се и в състезанията за нареждане на пъзели на пътните знаци.

     Нека всеки поеме своята отговорност и да пази своя и чуждия живот! Нека няма почернени семейства, а заедно, хванати за ръце, живеем пълноценно и щастливо!

Галерия снимки