ул. "Черковна" №3, 2160 Трудовец, Община Ботевград тел: :+359 893615016 info-2300114@edu.mon.bg
В Трудовец отбелязаха един от най-големите и обичани български празници - 24 май

Гордеем се, че четем, пишем и говорим на чист български език, благодарение на светите братя Кирил и Методий, както и за това, че „и ние сме дали нещо на света и на вси славяни книга да четат”.
 
Днес в актовата зала на училището в с. Трудовец, с празнична програма бе отдадена почит към първоучителите – Кирил и Методий.
 
Директорът на училището, г-жа И. Марчовска, проследи историческата мисия на двамата братя и подчерта, че съвременните поколения, които живеят в свят на глобализация, трябва да са продължители на делото на Кирил и Методий в контекста на културно и езиково разнообразие.
 
Кметът на Трудовец, г-н Еленко Иванов награди изявени ученици и пожела  на всички смело да вървят по пътя на успеха, да бъдат творци и откриватели. „Помнете и почитайте вашите учители, които са ви научили на толкоз много неща“ – призова г-н Иванов.
 
За всеотдайния труд и постигнатите резултати, директорът на училището също награди изявени ученици от 1 до 7 клас.
 
С презентация, присъстващите се запознаха с училището отвътре – обновени и модернизирани учебни помещения, участия в национални и международни форуми и спечелени награди  от учениците и техните учители.
 
Честването на делото на Кирил и Методий  завърши с красиво българско хоро.